Șahtar Donețk a câștigat mai mulți bani în Liga Campionilor decât Inter și RB Leipzig. Câți bani a obținut Sheriff Tiraspol în actualele ediții ale cupelor europene

sheriff-tiraspol-a-mai-transferat-un-atacant-1548443928
Foto: tvrmoldova.md

Suma totală pe care a primit-o Șahtar în faza grupelor Ligii Campionilor, ediția 2019/2020, este de 44 de milioane de euro, iar lidera acestui clasament este echipa Bayern München, care a obținut suma maximă din faza grupelor – 81,5 milioane de euro. În același timp, campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, a câștigat 1,08 milioane de euro pentru participarea în actualele ediții ale cupelor europene.

Potrivit champions.football, clubul Șahtar Donețk a obținut în Liga Campionilor mai mulți bani decât Inter și RB Leipzig. Conform acestui clasament, Șahtar ocupă locul 17 în privința sumei primite.

Sheriff, pentru evoluția în prima etapă preliminară a Ligii Campionilor, a primit 280 de mii de euro. Mai mult, fiecare campion al țării sale care nu accede în faza grupelor Ligii Campionilor sau Ligii Europa mai primește suma de 260 de mii de euro suplimentar, pe lângă sumele achitate pentru participarea în preliminarii. Per total, tiraspolenii au câștigat mai bine de un milion de euro.

Suma care a fost distribuită între toate cluburile din faza grupelor și a play-off-ului din Liga Campionilor a crescut cu 681 de milioane de euro (o creștere cu 54 %), de la 1,269 la 1,950 miliarde de euro.

champions.football.ua

Șahtar Donețk a câștigat suma de 44,2 milioane de euro. Dintre acestea, 15,6 milioane de euro reprezintă plata obligatorie pentru participarea în faza grupelor Ligii Campionilor, iar 2,7 milioane de euro au primit pentru victoria asupra Atalantei; aceeași sumă au obținut-o și pentru rezultatele de egalitate în meciurile cu Manchester City și Dinamo Zagreb.

Celor de la Șahtar le-au mai revenit 300 de mii de euro, reprezentând bonusuri, iar încă 23 de milioane de euro Șahtar le-a obținut pentru poziția sa în clasamentul coeficienților UEFA.

Dacă clubul de fotbal Șahtar Donețk ar fi ajuns în optimile de finală a Ligii Campionilor UEFA, ar mai fi câștigat cel puțin 9,5 milioane de euro.

Cea mai mare sumă din Liga Campionilor în acest moment a câștigat-o Bayern München, care nu a pierdut niciun punct în faza grupelor. Bavarezii au obținut suma de 81,5 milioane de euro, Barcelona – 80,8 milioane, iar Juventus – 80 de milioane.

Autor: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente