Camera Reprezentanţilor va vota astăzi dacă îl pune sub acuzare pe Donald Trump
Externe 19 decembrie 2019, 00:28 | 847

Zi decisivă pentru viitorul lui Donald Trump. Camera Reprezentanţilor va hotărî astăzi dacă îl pune sau nu sub acuzare pentru „abuz de putere” şi „obstrucţionarea activităţii Congresului”. Dacă acest lucru se va întâmpla, Trump va fi al treilea lider de la Casa Albă pentru care se iniţiază o procedură de destituire.

La mai puţin de trei luni de la izbucnirea așa-zisului „scandal ucrainean”, Camera Reprezentanţilor se pregăteşte să îl pună sub acuzare pe Donald Trump în cadrul unei ședințe pe care democrații o cataloghează drept „istorică”.

La rândul său, Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziţiei democrate, pe care o acuză că duce „un război deschis împotriva democraţiei”.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară. Asta după ce în presă au apărut informații că Trump, i-ar fi cerut liderului de la Kiev, Vladimir Zelenski, anchetarea fostului vicepreşedinte american Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la șefia Casei Albe, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cazul în care Camera Reprezentanților va vota pentru acuzarea lui Donald Trump, procedura demiterii acestuia va continua în Senat. Acolo, însă, republicanii dețin majoritatea, adică este aproape imposibil ca președintele să fie destituit, spun unii experți. În așteptarea deciziei, mii de americani au ieșit în stradă. Unii pentru a cere demiterea lui Trump, alții pentru a-și exprima simpatia față de el. 

Opinia ta contează. Comentează!