image
Sursa foto: Jurnal.md

Protest în roșu! Mai mulți activiști civici au cerut ratificarea Convenției de la Istanbul în fața Guvernului RM

Mai mulți activiști civici s-au adunat astăzi în fața Guvernul Republicii Moldova și au protestat cerând ratificarea Convenției de la Instanbul.

„Dacă o femeie a fost hărțuită sexual, atunci ea ajunge a fi considerată vinovată. Dacă a fost bătută sau violată – ea a provocat agresorul. Dacă divorțează, înseamnă că ea nu a putut păstra familia. Dacă și-a refăcut viața după divorț – e o curvă. Dacă a ajuns într-o funcție înaltă – tot e curvă. Dacă apără o victimă a violenței în familie, de rând cu aceasta, este și ea o curvă”, susțin activiștii civici.

Jurnal.mdJurnal.md

„Pe 28 noiembrie, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care condamnă violența împotriva femeilor și solicită Consiliului Europei să încheie de urgență ratificarea UE a Convenției privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul.

Deputații europeni condamnă atacurile și campaniile împotriva Convenției din unele țări, care se bazează pe interpretarea în mod deliberat și prezentarea falsă a conținutului acesteia în fața publicului, spun ei. Deputații solicită Comisiei să adauge combaterea violenței bazate pe gen ca prioritate în următoarea strategie europeană de gen.

De asemenea, ei solicită Comisiei să prezinte un act juridic care să abordeze toate formele de violență bazată pe gen - inclusiv hărțuirea online și violența cibernetică - și să pledeze pentru ca violența împotriva femeilor să fie inclusă în catalogul crimelor recunoscute de UE. Toate statele membre ar trebui să se asigure că Convenția este pusă în aplicare și pusă în aplicare în mod corespunzător, alocând finanțare și resurse umane adecvate serviciilor corecte.

CEREM să Ratificați Convenția de la Istanbul!”, se arată scris în descrierea evenimentului.

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: