Actualitate

VIDEO/ DETALII în cazul fetiţei ucise de un camion la Ialoveni. Tragedia s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale unei colege

„Foarte şocant. Nu doreşti la nimeni aşa ceva. O fetiţă, rudă cu mine, mi-a spus că a lovit-o faţă de ea. Ea a venit tremurînd şi plină de lacrimi la mătuşa care lucrează aici. Ea repeta: „cu roata, cu roata”, a explicat o profesoară.

„Au fost multe cazuri când s-a frânat brusc şi copii sunt speriaţi, ei se tem să treacă strada, dar caz ca acesta este primul şi este dureros şi tragic”, a spus o altă profesoară.

Directoarea instituţiei spune că pe acest drum circulă des camioane, iar elevii sunt expuşi în permanenţă pericolului.

 

„Este drum naţional şi fluxul de maşini este mare, maşini de mare tonaj. Şi în acest sediu este Şcoala de Arte cu 390 de copii, în spatele sediului este casa de creației. Circulă copii. Noi avem nevoie de acțiuni mult mai radicale. Un semafor ar fi o ieşire din situaţie vreau să cred”, a declarat Daniela Bodorin, directorul şcolii de arte din Ialoveni.

Testele au arătat că șoferul vinovat nu consumase alcool. Acesta a fost reținut pentru 72 ore.

„La faţa locului s-a deplasat grupa operativă. S-a constatat că un autocamion, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 64 de ani, nu a respectat Regulamentul circulaţiei rutiere. Şi anume la trecere de pietoni nu a permis trecerea unui copil de 9 ani”, a declarat Pavel Damaschin, şeful IP, Ialoveni.

Dacă se va găsi vinovat, conducătorul auto riscă până la 7 ani de închisoare. 

https://echipa.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *