Guvernul a spus NU revizuirii proiectului privind reducerea şi anularea scutirilor pentru unele maşini hibride. Cum şi-a motivat decizia

Proaspătul Guvern al Republicii Moldova îşi menţine poziţia şi spune un NU anulării unor prevederi din proiectul de lege care prevede modificarea plăţilor accizului de import a automobilelor cu sistem de propulsie hibrid, anterior toate, indiferent de tip, fiind scutite cu 50%.

Deputatul din Parlament, Liviu Vovc, a înaintat un amendament privind revizuirea proiectului care a fost votat deja în primă lectură de către Legislativ, însă Cabinetul de Miniştri l-a respins ieri în cadrul şedinţei sale ordinare.

Foto: autoblog.md

Guvernul a examinat amendamentele înaintate de către un grup de deputaţi în Parlament la proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative nr.280 din 27 noiembrie 2019 (în continuare – proiect de lege), şi a comunicat următoarele, în particular la subiectul sus menţionat:

„Amendamentul LC nr.21 din 11 decembrie 2019 referitor la Art.I pct.57 din proiectul de lege, aferent completării articolului 124 alineatul (18) și excluderii prevederilor ce reglementează acordarea unui reduceri în mărime de 25% din valoarea accizei standard, precum și amendamentul LV nr.108 din 10 decembrie 2019 referitor la Art.I pct.57 din proiectul de lege ce vizează substituirea cifrei de „25%” cu „50%”, nu se susține. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub