Alexandr Stoianoglo, despre incendierea autocarelor: „Executorii sunt foști lucrători din poliție, în rang de maior și general”

În cazul incendierii autocarelor unei companii de transport din Ciadîr Lunga, SVS Auto, sunt implicați foști polițiști de rang înalt. Aceste declarații au fost făcute de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul emisiunii Politica, de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

Alexandr Stoianoglo a declarat că în acest caz, atât executorii, cât și organizatorii, sunt la liberate. Mai mult, ei continuă să terorizeze oamenii de afaceri.

„La mine au fost doi tineri, care dețin o companie ce oferă servicii de transport. Acești oameni au creat 100 de locuri de muncă, ei plătesc milioane de lei în bugetul de stat. Păi iată, începând cu luna ianuarie a acestui an până în luna aprilie, le-au fost incendiate șapte autocare. Aceste lucruri s-au întâmplat la Ceadîr Lunga, la Chișinău, la Moscova, la Praga... Au dat foc autocarelor în timp pasagerii dormeau”, a relatat procurorul general.

El a calificat aceste acțiuni drept „teroriste”. „Au fost făcute cu scopul de a destabiliza situația în țară”, a mai adăugat Stoianoglo.

Potrivit lui, au fost stabiliți executorii și organizatorii acestor atacuri. „Executorii nu sunt niște netrebnici oarecare, aceștia sunt foști lucrători din poliție, în rang de maior și general.” a menționat el.

„Credeți că măcar unul dintre acești oameni sunt plasați în arest? Toți se află în libertate și ei continuă să terorizeze oamenii de afaceri” a mai spus procurorul.

Totodată, Stoianoglo nu a comentat informațiile despre implicarea în acest caz a fostului parlamentar PDM, Constantin Țuțu.

Amintim că în luna aprilie a anului curent, șapte angajaţi ai unei companii de transport, care au recurs la şantajuri, distrugeri şi deteriorări intenţionate a bunurilor pentru a-și lichida concurenții, au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia atacau autocarelor ce aparţineau firmelor concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Cehiei. Ei au au atentat la viaţa şi sănătatea șoferilor în reptate rânduri.


Pub