Întreprinderea de stat „Metalferos” are un nou director. Cine este candidatul care a obținut cel mai mare punctaj

Întreprinderea de stat „Metalferos” are un nou director. Acesta este Igor Cujba, un fost angajat al Ministerului de Interne, care de mai mulți ani activează într-o companie privată din România.

Foto: TV8

„În urma Concursului, candidatura dlui Igor Cujba a fost selectată ca câștigătoare, acumulând cel mai mare punctaj”, a anunțat compania într-un comunicat.

În concursul organizat pentru ocuparea funcției de director general al S.A. „Metalferos” și-au depus dosarele patru candidați: Sergiu Dascal, Arcadie Vicol, Eugeniu Andronic și Igor Cujba.

Potrivit CV-ului său, Cujba a activat mai mulți ani în cadrul unei companii olandeze cu sediul în România, specializată în producerea cărbunilor metalurgici. Din anul 2016, acesta activează într-o companie privată din țara vecină, unde a deținut funcții de răspundere - administrator, director executiv, director comercial.

Până a pleca în România, candidatul a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, unde a fost Inspector principal în cadrul serviciului pentru combaterea traficului de droguri, șef al comisariatului de poliție Nisporeni, șef al Comisariatului de poliție în transporturi din Ungneni, și altele.

Igor Cujba îl va succede pe directorul precedent, Alexei Ţimbrovski, care figurează ca suspect în dosarul evaziunilor fiscale și spălărilor de bani de la întreprinderea de stat „Metalferos”. Acesta a condus Metalferos timp de cinci ani și încasa un salariu anual de circa un milion de lei, fiind unul dintre cei mai bine plătiți manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat.

UNIMEDIA amintește că la data de 9 decembrie curent, Judecătoria Chișinău a eliberat pe numele a trei oameni de afaceri, bănuiți în dosarul evaziunilor fiscale și spălărilor de bani de la întreprinderea de stat Metalferos, mandate de arest preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt Piotr Siumbeli, Iurie Vlas și Mihail Motruc.

Alți trei bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, deoarece colaborează cu ancheta. Este vorba despre fostul director, Alexei Ţimbrovski, și oamenii de afaceri Nicolae Pelin și Iurie Cecan. Ultimul ar fi un apropiat de al fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc.


Pub