Grupul PSA și FCA sunt de acord să fuzioneze! Un acord de coagulare a fost semnat oficial astăzi

Grupurile auto PSA și FCA sunt de acord să fuzioneze! Părţile au semnat astăzi un Acord de combinare obligatoriu care prevede o fuziune a 50/50 a întreprinderilor lor pentru a crea cel de-al patrulea cel mai mare OEM auto global după volumul de vehicule produse și al treilea cel mai mare în funcție de venituri.

Combinația propusă va fi un lider al industriei cu management, capacități, resursele și scară pentru a valorifica cu succes oportunitățile prezentate de noua eră în domeniul mobilității durabile.

Foto: autoblog.md

Entitatea combinată va avea o prezență globală echilibrată și profitabilă, cu un portofoliu de marcă extrem de complementar și iconic, care va acoperi toate segmentele de vehicule cheie, de la autoturisme de lux, premium și mainstream, până la SUV-uri, pickup-uri și vehicule comerciale ușoare. Acest lucru va fi susținut de puterea FCA în America de Nord și America Latină și poziția solidă a Grupului PSA în Europa.

Noul grup va avea un bilanț geografic mult mai mare, cu 46% din veniturile obținute din Europa și 43% din America de Nord, pe baza cifrelor agregate din 2018 ale fiecărei companii. Combinația va aduce posibilitatea noii companii de a modela strategia în alte regiuni ale globului. Află mai multe despre planurile parteneriatului, pe AutoBlog.MD


Pub