Măsuri pentru decongestionarea traficului rutier din capitală

   2437

Primăria municipiului Chișinău anunță că în capitală este în proces de implementare programul pilot - „coridorul verde", care are drept scop fluidizarea traficului rutier în orele de vârf, dimineața și seara, pe arterele centrale din oraș.    

Programul presupune conectarea semnalului verde al obiectivelor de semafoare pe cele mai solicitate direcții de circulație.

În premieră, practica „coridorul verde" a fost aplicată marți, 17 decembrie a.c., între orele 16:30 - 20:00, pe străzile Vasile Alecsandri și șos. Hâncești.

De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi vor intra în regim de testare str. Al. Pușkin, str. Vasile Lupu și str. C. Stere.

În funcție de rezultatele proiectului pilot, metoda respectivă va fi aplicată în intersecțiile problematice din sectoarele orașului.  

Problema traficului rutier și formarea ambuteiajelor în orele de vârf, care afectează frecvent circulația transportului din capitală, a fost pusă în discuție, luni, 16 decembrie de Primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

E de menționat că în prezent pe teritoriul municipiului Chișinău sunt înregistrate circa 300 mii unități de transport, în timp ce orașul a fost proiectat în perioada modernă pentru doar 90 mii unități de transport.