Ştiri

Sursa imaginii: moldpres.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

18 Dec. 2019 / 09:36

În Moldova se va desfăşura Loteria Fiscală

Din 1 ianuarie, în Moldova anual se va desfăşura Loteria Fiscală. Procedura a fost aprobată în şedinţa de marţi a Guvernului, iar organizatorul Loteriei este Serviciul Fiscal de Stat, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit ministrului Finanţelor, Sergiu Puşcuţa, la Loteria Fiscală vor participa toate tranzacţiile de achitare prin intermediul cardurilor bancare, emise de băncile locale licenţiate, efectuate în Republica Moldova. Aceste tranzacţii nu vor fi mai mici de 30 lei.

„Proiectul este elaborat cu scopul de a combate evaziunea fiscală, prin motivarea efectuării achitării de către consumatori prin plăţi fără numerar. Desfăşurarea concursului are scopul de a contribui la sensibilizarea cetăţenilor aferent promovării efectuării achitărilor fără numerar, prin utilizarea cardurilor bancare eliberate de banca comercială licenţiată în Moldova. Prin proiect se propune aprobarea Regulamentului prin desfăşurarea concursului Loteria Fiscală, care desemnează organizatorul, entităţile antrenate în procesul organizării şi persoane care participă la concurs. Fondul total de câştiguri pentru desfăşurarea Loteriei constituie un milion de lei pentru un an”, a declarat Sergiu Puşcuţa. 

Comentarii