08:00:54 24.04.2024
Stiri

Președintele Consiliului de Supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova” ar putea fi DEMIS

Social 18.12.2019 09:17 Vizualizări1872 Autor: Ziarul National
Președintele Consiliului de Supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova” ar putea fi DEMIS


UPDATE // Președintele Consiliului de Supraveghere al Companiei „Teleradio-Moldova”, Nicolae Spătaru, rămâne în funcție, după ce propunerea de demitere a acestuia pe motivul pierderii încrederii din partea membrilor CS a acumulat doar un singur vot. Inițial, s-a propus amânarea acestei chestiuni până la ședința viitoare, dar nici aceasta nu a acumulat numărul necesar de voturi - doar doi membri ai CS au susținut-o.

*************
Preşedintele Consiliului de Supraveghere (CS) al Companiei „Teleradio-Moldova”, Nicolae Spătaru, ar putea fi demis astăzi din funcție.

Un punct cu privire la demiterea lui Spătaru este inclus pe ordinea de zi a ședinței CS, care va avea loc în după-amiaza zilei de miercuri.

Motivul demiterii ar fi pierderea încrederii membrilor Consiliului, așa cum prevede art. 46(10) din Codul serviciilor media audiovizuale: „Președintele și secretarul pot fi demiși, în cazul pierderii încrederii Consiliului de Supraveghere, cu votul a cel puțin 2/3 din numărul membrilor acestuia”.



Menționăm că, în cadrul unei ședințe anterioare, membrii CS au discutat despre incompatibilitatea lui Spătaru cu funcția de președinte al Consiliului, care este angajat cu program complet de lucru în două locuri concomitent - la „Teleradio-Moldova” și la Uniunea Scriitorilor din Moldova, dar prestează servicii și la o bibliotecă din capitală. Membrii CS au stabilit că acesta nu vine zilnic la serviciu la compania publică, așa cum prevede contractul său de muncă.

CITIȚI și DOC // DEZMĂȚUL de la „Teleradio-Moldova”: Conducerea companiei, cu salarii grase și suspiciuni de fals în acte

Nicolae Spătaru a recunoscut acest lucru, dar nu crede că s-ar afla în incompatibilitate de funcții. Asta deși Autoritatea Națională de Integritate arată într-un document expediat membrei Consiliului, Larisa Călugăru, că Spătaru urma să renunțe la un post de muncă în decurs de 30 de zile de la semnarea contractului cu Compania „Teleradio-Moldova”.

Ziarul NAȚIONAL a scris anterior, cu referire la declarația de avere a lui Nicolae Spătaru pentru 2018, că familia acestuia a câștigat în anul trecut aproape 560 de mii de lei, adică mai bine de 46,6 mii de lei lunar, 358 de mii dintre care au fost aduși acasă de către capul familiei.

CITIȚI și DOC // Concurs ILEGAL la „Teleradio-Moldova”? ANI susține că președintele și secretarul Consiliului de Supraveghere trebuiau să rămână FĂRĂ mandate încă din primăvară

Spătaru a câștigat 75 314 lei salariu de la Uniunea Scriitorilor (câte 6,2 mii de lei pe lună), 17 414 lei salariu de la Direcția Cultură a Bibliotecii municipale B.P. Hasdeu, o indemnizație de 177 456 de lei de la Consiliul de Observatori al Companiei „Teleradio Moldova” (câte 14 450 de lei pe lună), 55 00 de lei din oferirea unui spațiu în arendă, 31 535 de lei din achiziția de carte și un onorariu de 1 500 de lei de la Fondul Culturii Scrise din Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md