09:58:22 24.04.2024
Stiri

Năstase, REPROȘURI la adresa Maiei Sandu. Acesta spune că avea „altă soluție” decât asumarea răspunderii: „Noi am spus că trebuie păstrată puterea. Prin toate mijloacele posibile”. Politicianul se pregătește de PREZIDENȚIALE

Politică 18.12.2019 09:38 Vizualizări3033 Autor: Ziarul National
Năstase, REPROȘURI la adresa Maiei Sandu. Acesta spune că avea „altă soluție” decât asumarea răspunderii: „Noi am spus că trebuie păstrată puterea. Prin toate mijloacele posibile”. Politicianul se pregătește de PREZIDENȚIALE


Liderul PPDA, Andrei Năstase, recunoaște că nu a fost de acord cu decizia ex-premierului Maia Sandu de a-și asuma răspunderea în fața Parlamentului privind modificările la Legea Procuraturii, dar spune că formațiunea sa a fost în minoritate și nu a putut să influențeze lucrurile.

Chiar dacă anterior spunea că decizia privind asumarea răspunderii ar fi fost coordonată în Blocul „ACUM”, Andrei Năstase menționează acum faptul că puterea trebuia păstrată „prin toate mijloacele posibile”.

„Vreau să-mi scuzați lipsa de modestie, dar am muncit aproape 10 ani de zile. Din anul 2010 am muncit ca în R. Moldova să nu mai guverneze răul, oligarhi, oameni străini de interesele acestui stat. Odată ce am ajuns să avem un guvern proeuropean și democratic, în aceste condiții cum să nu ai părere de rău că într-o bună zi nu mai este”, a declarat Năstase, în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Acesta a precizat că PPDA avea altă soluție decât asumarea răspunderii, dar nu a oferit detalii.

„Din păcate, noi am fost minoritate și în Guvern, și în Parlament. S-a produs ceea ce s-a produs. Noi am avut altfel de abordare. Noi am spus atunci că trebuie păstrată puterea. Prin toate mijloacele posibile, acel Guvern nu trebuia să cadă, deoarece urma să fie votat un buget al solidarității, reforme ce trebuia duse la bun sfârșit, din perspectiva Ministerului de Interne urmau niște dosare foarte importante. Acea asumare trebuia gândită altfel”, a adăugat acesta.

Fostul ministru a subliniat că Blocul „ACUM” nu mai există, deoarece a fost creat pentru alegerile parlamentare și locale: „Întrucât aceste alegeri s-au încheiat, am văzut atitudinea și declarațiile colegilor de la PAS, ce să facem, cu de-a sila nu se face nimic”.

De asemenea, Năstase nu exclude că ar putea candida la alegerile prezidențiale de la anul viitor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md