00:20:32 24.04.2024
Stiri

ANUNȚ // Când ar putea fi instalat semaforul INTELIGENT la intersecția bd. Moscova cu str. Alecu Russo: Va reduce în jumătate timpul de așteptare în traficul din zonă

Social 18.12.2019 09:40 Vizualizări1057 Autor: Ziarul National
ANUNȚ // Când ar putea fi instalat semaforul INTELIGENT la intersecția bd. Moscova cu str. Alecu Russo: Va reduce în jumătate timpul de așteptare în traficul din zonă


După ce au anunțat că sensul giratoriu de la intersecția bd. Moscova și str. Alecu Russo va dispărea, fiindcă îngreunează circulația rutieră în zonă, autoritățile capitalei susțin că în acel loc va fi instalat un semafor inteligent.

Totuși, acest lucru nu se va întâmpla în curând.

Potrivit lui Adrian Boldurescu, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, semaforul inteligent ar putea fi instalat în acea intersecție la primăvară, aproximativ în luna mai 2020.

Potrivit lui Boldurescu, un studiu de prefezabilitate al debitelor de transport și a fluxurilor pietonale au demonstrat rentabilitatea semaforizării, prin reducerea la jumătate a timpului de așteptare în trafic.

Studiul arată că instalarea obiectivului de semafor la intersecția bd. Moscova cu str. A. Russo ar permite utilizarea proporțională a capacității acesteia, în condițiile în care în preajmă există mai multe instituții de învățământ și, respectiv, traversări pietonale, care afectează fluxul de transport.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md