14:38:15 28.03.2024
Stiri

Maia Sandu afirmă că actualul PARLAMENT nu reprezintă voința cetățeanului. Vom căuta toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor PARLAMENTARE ANTICIPATE”. Ce va face politiciana, dacă va câștiga PREZIDENȚIALELE

Politică 18.12.2019 11:00 Vizualizări5964 Autor: Ziarul National
Maia Sandu afirmă că actualul PARLAMENT nu reprezintă voința cetățeanului. Vom căuta toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor PARLAMENTARE ANTICIPATE”. Ce va face politiciana, dacă va câștiga PREZIDENȚIALELE


Lidera PAS, Maia Sandu, promite că va face tot posibilul pentru a fi declanșate alegerile parlamentare anticipate, deoarece actualul Parlament nu ar reprezenta voința cetățeanului. Acum câteva luni, unii deputați din Blocul „ACUM” cereau anticipate, amintind de faptul că majoritatea parlamentară „ACUM” - PSRM a fost concepută pentru a fi una temporară, însă Maia Sandu era categoric împotriva alegerilor anticipate.

Ex-premierul Maia Sandu a explicat într-un interviu pentru Europa Liberă ce ar putea face în calitate de președinte al R. Moldova, dacă va avea o majoritate ostilă în Parlament.

Citește și: RĂZVRĂTITUL din Blocul „ACUM”: „Este nocivă continuarea alianței ACUM - PSRM sub orice formă"

Citește și: Noi ACUZAȚII la adresa deputatului Țîcu din interiorul Blocului „ACUM”. „Dacă toți deputații din „ACUM” ar fi decis ca dl Țîcu să rămână ÎNGERI ȘI NEPĂTAȚI, astăzi încă am fi fost sub regimul lui Plahotniuc”

„Prin Președinție, în primul rând, scăpăm țara de un personaj care, iată, își dorește să devină un al doilea Plahotniuc, care vrea să captureze instituțiile statului. Deci, asta ar fi primul câștig în această funcție. Și doi: evident, aș folosi toate pârghiile pentru a participa, contribui la consolidarea independenței și capacității instituțiilor statului, pentru că asta este sarcina noastră principală. Dincolo de asta, noi vom căuta toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățeanului. Știm cum unii deputați au ajuns să ocupe aceste funcții, aceste scaune în Parlament și, evident, noi ne dorim un parlament care să reprezinte pe deplin voința cetățeanului”, a menționat Maia Sandu.

Citește și: Un deputat PPDA recunoaşte PARTAJAREA funcţilor, inclusiv a celor de AMBASADORI, între „ACUM" şi PSRM: „Am avut numiri care nici măcar nu au fost discutate în fracțiuni sau în bloc. De unele numiri am aflat din PRESĂ"

Anterior, deputatul Octavian Țîcu le-a reproșat liderilor Blocului „ACUM”, Andrei Năstase și Maia Sandu, că nu s-au ținut de cuvânt atunci când au promis că majoritatea parlamentară dintre „ACUM” – PSRM va fi una temporară. „Cea mai mare greșeală a fost că nu s-a acționat în baza Declarației de stat capturat. Asta însemna că într-o lună, aceste două componente declanșau mecanismul de decapitare a instituțiilor enumerate în Declarația de stat capturat. Are loc o angajare provizorie a oamenilor care pornesc și, așa cum am declarat în parlament, urmau să fie organizare alegeri anticipate parlamentare odată cu alegerile locale. Asta rezolva probleme bugetului, ca să nu mai avem două sau trei alegeri. Pentru că așa era firesc să se acționeze”, spunea Țîcu în luna august, înainte să fie semnat un nou acord de colaborare dintre „ACUM” - PSRM.

Citește și: Liderul fracțiunii PPDA crede că Țîcu a „EXAGERAT” când a vorbit despre anumite TÂRGURI cu socialiștii privind unele funcții: „Înainte de a face astfel de afirmații, că trebuie să RUPEM coaliția cu PSRM…”

Citește și: Maia Sandu, MESAJ pentru Țîcu?: „Aveți de ales - fie participați la schimbare și vă asumați o muncă extrem de dificilă, fie continuați să nu faceți nimic și să INFLAMAȚI societatea cu nevoile propriului Ego”

De partea cealaltă, cât era în funcția de premier, Maia Sandu spunea că R. Moldova nu-și poate permite alegeri anticipate. „Nu cred că putem să ne permitem alegeri anticipate în situația în care din buget lipsesc câteva miliarde pe care noi putem să le aducem prin reformele pe care le facem, pe care le-am promis, inclusiv partenerilor externi”, era de părere ex-premierul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md