14:53:08 23.04.2024
Stiri

Fost ministru: Igor Dodon este unul dintre cei mai „înrăiți” vânători din R. Moldova și dorește să-și odihnească „osul de stat” anume la Pădurea Domnească

Social 18.12.2019 13:18 Vizualizări2428 Autor: Ziarul National
Fost ministru: Igor Dodon este unul dintre cei mai „înrăiți” vânători din R. Moldova și dorește să-și odihnească „osul de stat” anume la Pădurea Domnească


Vânătorii-braconieri se întorc în Rezervația naturală „Pădurea Domnească”, avertizează fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, după ce Guvernul Chicu a aprobat marți o hotărâre prin care se va relua, după 7 ani de interdicții, vânătoarea inclusiv în această arie protejată.

Valeriu Munteanu este de părere că acest document nu are niciun fel de argumentare, ignoră atenționările oamenilor de știință și își propune „să omoare prin împușcare” aproape 100 de mistreți din „Pădurea Domnească”.

CITIȚI și Vânător de lux. Un politician, fără noroc la vânătoare

„În cei aproape doi ani cât am fost ministru al Mediului, în permanență a fost o presiune enormă din partea vânătorilor „de elită” din Republica Moldova, acea protipendadă care s-a „manifestat” în decembrie 2012 la Pădurea Domnească, pentru a fi redeschisă vânătoarea în ariile naturale protejate, dar noi am refuzat de fiecare dată, primând în poziția noastră intransigentă imperativele de mediu, păstrarea și regenerarea faunei sălbatice, care este cea mai săracă din Europa, la cel mai mare număr de vânători pe cap de locuitori din întreaga Europă.

Vedem că astăzi argumentele oamenilor de știință au fost călcate în picioare de Guvernul Dodon. De ce se întâmplă acest lucru anume acum? Nu cumva pentru că anume Igor Dodon este unul dintre cei mai „înrăiți” vânători din Republica Moldova și acesta dorește să-și odihnească osul „de stat” anume la Pădurea Domnească?”, întreabă Valeriu Munteanu.

Fostul ministru mai acuză faptul că, în doar o lună de activitate a Guvernului Chicu, această decizie este „al treilea atac brutal la adresa mediului din Republica Moldova”, primele două fiind anularea facilităților la importul de automobile electrice și reluarea exportului de lemn brut din Republica Moldova, „adică aducerea securei mari în pădure”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md