14:47:37 16.04.2024
Stiri

ATENȚIE maximă atunci când veți merge la cumpărături pentru masa de sărbătoare: Produse alimentare cu risc sporit de alterare

Economie 18.12.2019 15:00 Vizualizări2715 Autor: Ziarul National
ATENȚIE maximă atunci când veți merge la cumpărături pentru masa de sărbătoare: Produse alimentare cu risc sporit de alterare Gustosel


Sărbătorile de iarnă îi determină pe cetățenii R. Moldova să facă multe cumpărături pentru mesele festive, iar piața oferă, în această perioadă, produse în exces.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) îndeamnă consumatorii să fie foarte atenți atunci când achiziționează produse pentru masa de sărbătoare, mai ales a celor cu risc sporit de alterare, cum ar fi carnea, peştele, ouăle, produse de patisserie, legumele etc.

Potrivit specialiștilor ANSA, inofensivitatea produselor trebuie să fie confirmată prin certificate sanitar-veterinare, cerificate de conformitate, de calitate, de inofensivitate și ,după caz, pot fi solicitate de către consumatori în momentul achiziției produselor alimentare.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor le recomandă consumatorilor să nu procure produse alimentare doar pentru faptul că sunt ieftine, ci să fie atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora.

De asemenea, sfatul specialiștilor este să procurați produse alimentare numai în locuri autorizate, ambalate, nu cumpăraţi alimente din zone care nu prezintă siguranţă igienică, citiţi cu atenţie eticheta produsului şi lista ingredientelor și asiguraţi-vă că producătorul sau importatorul şi adresa acestuia sunt menţionate pe etichetă.

Totodată, verificaţi data-limită până la care produsul poate fi consumat făra riscuri. Un produs care se încadrează în termenul de valabilitate, dar nu este păstrat şi expus în vânzare în condiţii corespunzătoare, poate deveni necomestibil.

Imediat după achiziţionare, depozitaţi şi păstraţi produsele alimentare conform instrucţiunilor producătorului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md