/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Din culisele Primăriei Chișinău! Acuzații grave: „PSRM încearcă să cumpere voturi pentru aprobarea bugetului pentru 2020”

missing
18 decembrie 2019, ora 10:51

La Primăria municipiului Chișinău se pregătește aprobarea bugetului pentru anul viitor, iar socialiștii admit abateri grave de la regulament și insistă pe vot în această săptămână, acuză consilierii din fracțiunea Partidului Liberal.

Veronica Herța susține că PSRM ar încerca să cumpere voturi din alte fracțiuni pentru a aviza pozitiv proiectul de buget pentru 2020.

Pentru mâine, 19 decembrie, în ordinea de zi a CMC a fost inclus subiectul „Bugetul în prima lectură pentru anul 2020”, fără să existe avizul Comisiei buget și fără să fi fost prezentat raport asupra celor executate în 10 luni din contul bugetului, executate cu grave încălcări a normelor legale, doar pentru satisfacerea mofturilor socialiștilor. PSRM-ul încearcă prin negocieri în culise să „cumpere” fracțiunile pentru a fi votat acest document”, a scris Herța pe Facebook.

Consiliera anunță că fracțiunea Partidului Liberal din CMC nu va vota bugetul până nu va fi prezentat raportul privind executarea bugetului pentru 10 luni ale anului curent, ținând cont și de redistribuirile care s-au făcut și lucrările fără acoperire financiară, până nu vor fi efectuate dezbateri publice, după cum prevede cadrul legal și până proiectul nu va primi  avizul Comisiei buget a CMC.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram