image
Sursa foto: foto simbol

O copilă din Hâncești, traficată în scop de exploatare sexuală în Turcia: Făptașul, condamnat la 16 ani de pușcărie

Un tânăr de 23 de ani, originar din Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia, a fost condamnat la 16 ani de pușcărie, pentru că a traficat o adolescentă din Hâncești în Turcia, în scop de exploatare sexuală comercială, deși conveniseră ca aceasta va lucra ca dansatoare.

Tânărul are vârsta de 23 de ani și a mai fost condamnat, iar în prezent este cercetat și într-un alt dosar penal. Acesta a contactat-o prin rețeaua „Ok.ru” pe victimă, care în anul 2015 avea 17 ani și i-a comunicat că este dintr-o familie social-vulnerabilă. Adolescenta lucra în calitate de bucătar într-un club din capitală, iar din salariul de 2400 de lei nu-și putea ajuta familia.

Prin urmare, inculpatul i-a promis un salariu de 800$-1000$ lunar în calitate de dansatoare, în Turcia. Ajunsă acolo, însă, după perfectarea pașaportului de către amicul inculpatului, la împlinirea majoratului de către adolescentă, aceasta a fost impusă să presteze servicii sexuale.

Din banii promiși din această activitate, adolescenta a primit mai puțin de jumătate, iar când refuza să continue, era bătută și amenințată cu moartea. Astfel, timp de 11 luni, aceasta a prestat servicii în 2 orașe din Turcia, la mai mulți „angajatori.”

Revenită în Moldova, după ce l-a denunțat autorităților pe tânărul care a traficat-o, acesta i-a contactat mama, pe care a amenințat-o cu moartea. Prin urmare, pentru că a comis infracțiunea de trafic de copii, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea în penitenciar de tip închis pentru un termen de 16 ani.

De asemenea, judecătorii au dat curs demersului procurorilor și l-au privat pe inculpat de dreptul să ocupe funcții ori să exercite activități legate de protejarea drepturilor și intereselor copiilor, pe un termen de 5 ani, după ispășirea pedepsei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: