image
Sursa foto: UNFPA Moldova

Pe străzile capitalei circulă un „troleibuz al tinerilor”: În el sunt organizate activități cu implicarea voluntarilor

Un troleibuz „al tinerilor” circulă pe străzile capitalei. Mijlocul de transport reprezintă un spațiu prietenos tinerilor, unde se pot distra, învăța și pot socializa întrei ei.

„Troleibuzul tinerilor” circulă pe rutele 4 și 8, iar, periodic, tinerii organizează în el activități cu implicarea voluntarilor, cât și diverși parteneri sociali, autorități publice pentru a atrage atenția asupra drepturilor și nevoilor tinerilor.

Acesta este unul din cele 22 Centre de tineret, care sunt susținute în programul Fondului Comun pentru dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.

Menirea acestor activități este de a promova serviciile Centrelor de tineret în rândul tinerilor și de a-i motiva să fie mai activi social.

 „Avem mai multe servicii care antrenează tinerii în activităţi de educaţie non-formală, activităţi de voluntariat, de orientare şi ghidare în carieră. Aceste activităţi pun în valoare abilităţile şi capacităţile tinerilor de a se dezvolta şi a deveni cetăţeni activi şi responsabili”, a declarat Petru Grecu, directorul Centrului Municipal de Tineret Chișinău.

„Mulțumim Regiei Transport Electric Chișinău pentru parteneriat și susținerea acestei inițiative, care ne permite, o dată în plus, să promovăm serviciile de tineret în mun. Chișinău”, a mai spus tânărul.

Troleibuzul poate fi văzut pe străzile capitalei deja de câteva luni, iar primele activități au avut loc în luna noiembrie, declarată Luna Tineretului în Moldova. Atunci, zeci de tineri au avut parte de o călătorie mai puțin obișnuită, troleibuzul a devenit un spaţiu prietenos tinerilor, dornici să se distreze şi să învețe în același timp.

Ei au participat la un atelier ecologic, s-au întâlnit cu autorităţile locale şi au discutat despre dificultăţile şi oportunităţile tinerilor din capitală.  În pauză, la Parcul „La Izvor” tinerii au învăţat să acorde primul ajutor în caz de arsuri şi hemoragie.

Pentru anul 2020, în bugetul municipal au fost prevăzuți 200.000 de lei pentru Programul de granturi pentru ONG-uri și grupuri de inițiative a tinerilor,  beneficiarii cărora sunt persoane de la 14-35 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: