Un tânăr din Ceadâr-Lunga, condamnat la 16 ani de pușcărie după ce a impus o moldoveancă să se prostitueze în Turcia, timp de un an

Un cetățean originar din Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia, a fost condamnat la 16 ani de pușcărie fiind găsit vinovat pentru traficarea unei adolescente din Hâncești în Turcia, în scop de exploatare sexuală comercială, deși conveniseră ca aceasta va lucra ca dansatoare.

Foto: UNIMEDIA

Tânărul are vârsta de 23 de ani și a mai fost condamnat, iar în prezent este cercetat și într-un alt dosar penal. Acesta a contactat-o prin rețeaua „Odnoclassniki” pe victimă, care în anul 2015 avea 17 ani și i-a comunicat că este dintr-o familie social-vulnerabilă. Adolescenta lucra în calitate de bucătar într-un club din capitală, iar din salariul de 2400 lei nu-și putea ajuta familia.

Prin urmare, inculpatul i-a promis un salariu de 800$-1000$ lunar în calitate de dansatoare, în Turcia. Ajunsă acolo, însă – după perfectarea pașaportului de către amicul inculpatului, la împlinirea majoratului de către adolescentă – aceasta a fost impusă să presteze servicii sexuale. Din banii promiși din această activitate, adolescenta a primit mai puțin de jumătate, iar când refuza să continuie, era bătută și amenințată cu moartea. Astfel, timp de 11 luni, aceasta a prestat servicii în 2 orașe din Turcia, la mai mulți „angajatori.”

Revenită în Moldova, după ce l-a denunțat autorităților pe tânărul care a traficat-o, acesta i-a contactat mama, pe care a amenințat-o cu moartea. Prin urmare, pentru că a comis infracțiunea de trafic de copii, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chișinău l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea în penitenciar de tip închis pentru un termen de 16 ani.

De asemenea, judecătorii au dat curs demersului procurorilor și l-au privat pe inculpat de dreptul să ocupe funcții ori să exercite activități legate de protejarea drepturilor și intereselor copiilor, pe un termen de 5 ani, după ispășirea pedepsei.


Pub