Igor Dodon vrea să scoată din atribuțiile MAI efectuarea controalelor economice: „N-au ei ce căuta cu „maski-show” la agenții economici”

Igor Dodon a declarat la Forumul Economic „Dialog pro-bussines”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, că efectuarea controalelor asupra agenților economici ar putea fi eliminată din atribuțiile Ministerului de Interne.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Igor Dodon a spus că urmează să vină în următoarele săptămâni cu mai multe inițiative. Printre ele, inițiativa de a micșora presiunea structurilor MAI asupra mediului de afaceri, iar acest lucru ar putea fi realizat, în opinia Președintelui, prin excluderea raidurilor și controalelor din partea structurilor Ministerului de Interne.

„Eu consider că MAI și poliția nu trebuie să se ocupe de controlul activității economice, a spus Igor Dodon, în fața oamenilor de afaceri, adunați la forumul economic. „Trebuie de exclus poliția economică de la Ministerul de Interne. MAI trebuie să se ocupe cu crimele, combaterea acestora, cu accidentele rutiere, cu traficul de ființe umane, dar n-au ei ce căuta cu show-uri, cu maski-show la agenții economici.”

În acest sens, Igor Dodon a spus că va veni „foarte curând cu o astfel de inițiativă pentru ca legislativ aceste funcții să fie excluse de la MAI”.

Alte inițiative legislative, pe care președintele intenționează să le prezinte, este aprobarea legii cu privire la comerțul intern, cu scopul susținerii producătorului autohton, deschiderea platformelor industriale în fiecare raion, pentru a crea noi locuri de muncă dar și „micșorarea poverii puse pe umerii cetățenilor după aprobarea așa-numitei „legi a miliardului””, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.


Pub