Postul rusesc RTVI, cu sediul la New York, și-a schimbat proprietarul. Mikayel Israyelyan, omul de afaceri american, a cumpărat pachetul majoritar

Omul de afaceri american, Mikayel Israyelyan, a cumpărat un pachet majoritar în rețeaua de televiziune RTVI cu sediul în New York de la proprietarul său rus și intenționează să o extindă în Statele Unite, a precizat canalul, scrie Reuters.

Foto: http://readtoknow.tmweb.ru/

Rețeaua era deținută de Ruslan Sokolov din 2012, iar Israyelyan, antreprenor în industria divertismentului și director executiv al Muse Lifestyle Group, a cumpărat întreaga parte a lui Sokolov, a spus purtătorul de cuvânt.

RTVI, care transmite în limba rusă în peste 50 de țări, inclusiv Statele Unite, a spus că intenționează să deschidă birouri la Washington și California, concentrându-se pe programarea pentru comunitățile rusești din diaspora.

„Există aproape 7 milioane de oameni vorbitori de limbă rusă care trăiesc astăzi în Statele Unite, care sunt interesați de conținutul original de înaltă calitate în limba lor maternă", a declarat Israyelyan, care are origini armenești.

„Văd oportunități suplimentare de extindere a afacerilor pe coasta de vest, în atragerea unei noi generații de spectatori care încearcă să-și păstreze legăturile cu cultura și agenda rusă", a adăugat noul proprietar.


Pub