Rusia alocă 700 de milioane de dolari pentru reabilitarea economiei siriene afectate de război

Rusia alocă 700 de milioane de dolari pentru eforturile de reabilitare a economiei siriene afectate de război, a declarat un înalt oficial rus citat de dpa.

Foto: OMAR SANADIKI

Potrivit vicepremierului Iuri Borisov, Rusia va investi 500 de milioane de dolari în următorii patru ani pentru modernizarea portului sirian Tartus, unde statul rus dispune de o facilitate navală, intenţionând să construiască "un nou port comercial" în oraşul mediteranean, scrie Agerpres.

Totodată, Rusia va investi 200 de milioane de dolari pentru modernizarea unei facilităţi siriene care produce fertilizanţi chimici, a mai spus Borisov, care s-a întâlnit marţi cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, la Damasc.

Statul rus este principalul susţinător militar al guvernului sirian în războiul civil din Siria, opunându-se eforturilor SUA de a-l înlătura pe Assad de la putere, notează dpa.

Vicepremierul rus a mai menţionat marţi că în următoarele şase luni Rusia va livra Siriei 100.000 de tone de cereale ca ajutor umanitar.

De asemenea, potrivit TASS, Rusia contribuie cu 17 milioane de dolari la eforturile gestionate de ONU de reconstrucţie în Siria


Pub