Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general, Ion Ceban: „Sănătatea cetățenilor este o prioritate pentru autoritățile publice locale"

   2110

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la evenimentul festiv dedicat aniversării a 190 de ani de la fondarea Spitalului Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail".

Edilul capitalei a înmânat diplome de onoare managerilor instituţiei, doctorilor și cadrelor medicale care activează în cadrul spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail", cu prilejul sărbătorii de 190 de ani de la fondarea spitalului.  

În mesajul de felicitare adresat colectivului, Ion Ceban a ținut să remarce că toți acești ani de când a fost deschisă instituția, au fost dedicați activității nobile de a sta la straja sănătății cetățenilor orașului. Primarul capitalei le-a urat succese medicilor, în munca lor deloc ușoară, declarând că administrația publică locală va susține mereu eforturile lor, astfel ca medicii noștri să rămână acasă, iar pacienții să beneficieze de servicii medicale de calitate, în corespundere cu exigențele vremii.

„Sunt 19 decenii de dedicație din partea celor care muncesc pentru sănătatea cetățenilor, iar autoritățile publice locale vor acorda suport pentru a crea condiții mai bune și a corespunde nevoilor tuturor angajaților", a declarat primarul.

Amintim că recent, pe lângă SCM „Sfântul Arhanghel Mihail" a fost deschis Centrul de Reabilitare Medicală, unica instituție de acest fel din Chișinău, dar și din republică, destinată acordării serviciilor de recuperare pacienților, pentru a se reîntoarce la o viață calitativă. Iar municipalitatea a acordat în acest scop 35 de milioane de lei.

În cadrul spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail" activează 550 de colaboratori.