09:20:42 18.04.2024
Stiri

Stoianoglo a făcut mai multe DEZVĂLUIRI despre Viorel Morari. Procurorul general pune cruce pe cariera şefului suspendat al Procuraturii Anticorupţie

Anticorupție 17.12.2019 08:28 Vizualizări4716 Autor: Ziarul National
Stoianoglo a făcut mai multe DEZVĂLUIRI despre Viorel Morari. Procurorul general pune cruce pe cariera şefului suspendat al Procuraturii Anticorupţie Deschide.md


Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, îl acuză pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, de încercare de a-și subordona PCCOCS și Procuratura Generală.

Potrivit lui Stoianoglo, după demisia lui Eduard Harunjen, Morari a făcut tot posibilul pentru a-l demite pe șeful PCCOCS, Nicolae Chitoroagă, iar apoi a încercat să influențeze rezultatele concursului cu privire la alegerea procurorului general. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiunii de la Tv8.

Stoianoglo a declarat că toate acțiunile lui Viorel Morari din ultima perioadă au fost intreprinse deoarece ar fi beneficiat de un „spate politic”.

La fel, spune procurorul general, șeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan, ar fi omul lui Viorel Morari.

Mai mai mult ca atât, Stoianoglo a spus că Morari a dorit să influențeze și alegerea procurorului general. Morari ar fi preferat o persoană din cadrul „societății civile”, care s-ar fi ocupat doar de probleme de management, iar influența și puterea i-ar fi revenit lui.

De asemenea, Stoianoglo a declarat că revenirea lui Viorel Morari la conducerea Procuraturii Anticorupție a fost ilegală. Totodată, el a precizat că Dorin Compan nu va mai reveni la conducerea PCCOCS, iar în ceea ce-l privește pe Viorel Morari - el va suporta anumite consecințe după încheierea anchetei de serviciu, inițiate recent.

Sursa: deschide.md


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md