20:17:15 25.04.2024
Stiri

Dosarul privind FINANȚAREA din exterior a PSRM va fi investigat fără a ține cont cine e la guvernare. Cine ar fi pus la murat dosarul pornit încă din 2016

Politică 17.12.2019 12:01 Vizualizări3103 Autor: Ziarul National
Dosarul privind FINANȚAREA din exterior a PSRM va fi investigat fără a ține cont cine e la guvernare. Cine ar fi pus la murat dosarul pornit încă din 2016


Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, dă asigurări că dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016, plus episodul în care Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că primea lunar din Rusia în jur de 700 de mii de dolari pentru finanțarea formațiunii sale, va fi investigat în continuare, iar dacă procurorii vor colecta probe, atunci cei care se fac vinovați vor fi trași la răspundere.

CITIȚI și Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

Mai mult, Stoianoglo menționează că cel care ar fi tergiversat examinarea dosarului privind finanțarea ilegală a PSRM a fost anume șeful suspendat al Procuraturi Anticorupție, Viorel Morari, care în ultimele săptămâni brusc s-ar fi activizat.

Citește și: Procuratura a REDESCHIS urmărirea penală privind „finanțarea ilegală din exterior” a PSRM și „TRĂDARE DE PATRIE”

Citește și: În iunie spunea că a făcut „jocul” serviciilor secrete rusești în discuțiile cu Plahotniuc referitoare la federalizarea R. Moldova și finanțarea PSRM din Rusia. Astăzi întreabă nonșalant „CARE JOC”?

Citește și: Propunerea democraților de a crea o comisie parlamentară care să ancheteze finanțarea PSRM din Rusia, RESPINSĂ în Parlament de parlamentarii socialiști și „ACUM”. Greceanîi: „Este foarte important ceea ce ați spus Dvs.”

Candu: „PSRM a fost finanțat de Moscova cu 36 de milioane de dolari în ultimii trei ani. R. Moldova ar putea fi următoarea victimă a Rusiei”

VIDEO // DECLARAȚIE: Deputații Blocului „ACUM” ar fi amenințați cu EXCLUDEREA din PAS și PPDA, dacă vor opta pentru crearea Comisiei de anchetă pentru a investiga acțiunile comise de Dodon, prin prisma „trădării de patrie”

Citește și: Igor Dodon și PSRM au scăpat de dosar penal pentru „trădare de patrie” și „finanțare ilegală din exterior”, fiindcă nu au fost găsite „elemente constitutive ale infracțiunilor”, spune procurorul Robu

„Dosarul privind finanțarea PSRM a fost pornit în 2016 de către domnul Morari. Din câte cunosc și știu, pe acest dosar nu au fost efectuate careva acțiuni de investigație. Acum, când au început aceste verificări (la Procuratura Antocorupție și PCCOCS n.r.), când cineva a început să verifice cu ce se ocupă aceste procuraturi specializate, apar careva declarații. Dosarul se află la domnul Morari sau la cineva din procurori. Procurorul are independență procesuală să investigheze. Eu nu mă implic. Dacă va fi nevoie, eu voi acorda un sprijin, dar nu voi „trage de păr” probele. Deci, dacă vor exista dovezi în privința PSRM, PD sau alte partide, atunci persoanele vor fi trase la răspundere”, a declarat procurorul general, în cadrul unei emisiuni de la „Tv8”.

De asemenea, acesta a punctat că secvențele video apărute în iunie curent, în care Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că primește lunar din Rusia 700 de mii de dolari pentru finanțarea PSRM, servesc temei pentru a porni un dosar penal. „În baza acelor secvențe video există motive pentru a porni dosare penale și pentru a le investiga, dar este nevoie de probe. Aceste probe trebuie colectate de procurori și alte organe de urmărire penală. Dacă vor fi dovezi, atunci persoanele implicate vor fi trase la răspundere”, a conchis procurorul general.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md