02:58:35 24.04.2024
Stiri

SONDAJ pe placul socialiștilor. Maia Sandu ar fi GREȘIT atunci când și-a asumat răspunderea pentru reforma Procuraturii: „A greșit, a fost un pas incorect, schimbarea Guvernului - un lucru bun...”

Politică 17.12.2019 13:21 Vizualizări2652 Autor: Ziarul National
SONDAJ pe placul socialiștilor. Maia Sandu ar fi GREȘIT atunci când și-a asumat răspunderea pentru reforma Procuraturii: „A greșit, a fost un pas incorect, schimbarea Guvernului - un lucru bun...”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, ar fi greșit atunci când și-a asumat răspunderea pentru reforma Procuraturii, deoarece moldovenii nu-și doresc ca procurorul general să fie numit de prim-ministru, ci ales de o comisie de pe lângă Ministerul Justiției.

Cel puțin, așa arată datele unui sondaj de opinie efectuat de compania IMAS, în perioada 2 - 14 decembrie curent, pe un eșanțion de 1 090 de respondenți.

Potrivit cercetării sociologice, 36% din respondenți consideră că schimbarea Guvernului Sandu cu cel al lui Ion Chicu este un lucru bun, iar 35 la sută - un lucru rău.

De asemenea, sondajul arată că 48% dintre cei intervievați cred că Guvernul Maia Sandu a fost demis din cauza încăpățânării fostului premier.




Autorii sondajului au continuat cu întrebările referitoare la acțiunile Maiei Sandu. Astfel, 47% din respondenți au spus că Guvernul Sandu oricum trebuia demis, deoarece nu erau înregistrate progrese, iar 42% cred că Maia Sandu ar fi vrut să fie demisă, pentru ca să aibă șanse mai mari la alegerile prezidențiale de anul viitor.


În sondaj se mai arată că Maia Sandu nu ar fi convins moldovenii că e o soluție mai bună ca procurorul general să fie propus de premier. Astfel, doar 10 la sută din respondenți au arătat că sunt de acord ca prim-ministrul să selecteze candidatul pentru funcția de procuror, iar 70% - ca acesta să fie selectat de o comisie de pe lângă Ministerul Justiției, exact cum s-a întâmplat în această toamnă.





Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md