03:16:59 20.04.2024
Stiri

Chișinăul și Tiraspolul NU au ajuns la o înțelegere privind protocolul după runda de negocieri în formatul „5+2” de la Bratislava: Flenchea îl acuză pe Ignatiev că ar avea „complexe și frustrări de adolescent”

Politică 17.12.2019 13:59 Vizualizări1207 Autor: Ziarul National
Chișinăul și Tiraspolul NU au ajuns la o înțelegere privind protocolul după runda de negocieri în formatul „5+2” de la Bratislava: Flenchea îl acuză pe Ignatiev că ar avea „complexe și frustrări de adolescent”


Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, și așa-zisul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalie Ignatiev, nu au ajuns luni la un compormis privind punctul divergent din protocolul după runda de negocieri în format „5+2” de la Bratislava, desfășurată la începutul lunii octombrie curent.

Negocierile au durat șase ore, iar oficialul de la Chișinău l-a acuzat pe reprezentantul Tiraspolului de „aroganță și cinism”.

„Am pretins că nu observ aroganța și cinismul numai pentru că am jurat, spre deosebire de partenerul meu de dialog, pe Constituție să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și integritatea R. Moldova. Înțeleg că un vicepremier are o altă responsabilitate decât un reprezentant în negocieri și voi trata în continuare cu indulgență ieșirile puierile ale celor fără responsabilitate și responsabilități. Sper ca dl Ignatev să crească până la nivelul așteptărilor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Altfel va trebui să găsim un partener de dialog matur, care știe să pună interesul comunității mai sus de interese înguste, complexe și frustrări de adolescent”, a scris vicepremierul pentru Reintegrare pe Facebook.

Astfel, protocolul negocierilor în formatul 5+2 din luna octombrie de la Bratislava rămâne nesemnat, Chișinăul acuzând anterior Tiraspolul că ar promova interese de grup ce nu-și au locul în astfel de documente.

Amintim că, ieri, Flenchea anunța că, indiferent de rezultatul acestor negocieri, R. Moldova nu își va schimba prioritățile în dialogul cu Tiraspolul.

„Prioritățile și acțiunile noastre rămân neschimbate. Vom insista asupra a patru lucruri vitale pentru locuitorii de pe întreg teritoriul Republicii Moldova: libertatea de circulație, drepturile omului, activitatea școlilor cu predare în grafie latină și unificarea spațiului fiscal și vamal”, a declarat Flenchea.

Presa transnistreană anunță că următoarea întâlnire dintre negociatorii de pe cele două maluri ale Nistrului ar putea avea loc pe 23 decembrie curent la Tiraspol.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md