09:35:15 29.03.2024
Stiri

Ministrul Voicu, preocupat de interesele firmelor private de pază: Instituțiile de stat NU vor fi păzite exclusiv de angajații MAI

Social 17.12.2019 15:06 Vizualizări1773 Autor: Ziarul National
Ministrul Voicu, preocupat de interesele firmelor private de pază: Instituțiile de stat NU vor fi păzite exclusiv de angajații MAI


Guvernul condus de Ion Chicu a abrogat astăzi și a decis să retragă din Parlament hotărârea de Guvern aprobată în luna septembrie curent de către Executivul condus de Maia Sandu care interzicea instituțiilor de stat să contracteze servicii de pază de la agenții private.

Prin hotărârea Guvernului Sandu se revenea la situația de până în anul 2015, când organizațiile particulare de detectivi și pază nu aveau dreptul să presteze astfel de servicii instituțiilor de stat, iar paza structurilor publice era în responsabilitatea Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate acestuia.

CITIȚI și DECIS la Guvern // Firmele particulare NU vor mai avea dreptul să asigure paza instituțiilor de stat sau a instanțelor de judecată

Actualul ministru de Interne, Pavel Voicu, a cerut abrogarea acestui document, pe motiv că există „obiecţii formulate de mediul privat asupra cărora nu s-a ajuns la un consens”.

„Asta înseamnă că se revine la practica nocivă, când structurile paramilitare care anterior erau subordonate lui Plahotniuc vor avea dreptul să păzească instituțiile de stat. De facto, prin intermediul acestor companii, pe lângă paza clădirilor statului – discutabilă sub aspectul eficienței –, erau ascultați și filați oponenți politici a lui Plahotniuc, activiștii civici, jurnaliștii”, a comentat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md