23:16:56 24.04.2024
Stiri

DECIS // Igor Dodon, CANDITATUL socialiștilor la funcția de președinte al R. Moldova: Va fi ales în Parlament sau direct de către cetățeni? Decizia PSRM

Partide/Comunicate 17.12.2019 16:23 Vizualizări2665 Autor: Ziarul National
DECIS // Igor Dodon, CANDITATUL socialiștilor la funcția de președinte al R. Moldova: Va fi ales în Parlament sau direct de către cetățeni? Decizia PSRM


Igor Dodon va fi candidatul socialiștilor la funcția de președinte al R Moldova la alegerile prezidențiale din anul 2020.

„Prioritatea noastră pentru anul 2020 este pregătirea pentru alegerile președintelui R. Moldova. Avem încredere deplină în șeful statului, Igor Dodon, și îl considerăm cel mai potrivit candidat pentru funcția de președinte al țării la alegerile din 2020”, se arată în declarația Consiliului Republican al PSRM, întrunit astăzi în ședință.

Potrivit declarației, PSRM pledează ca șeful statului să fie ales în continuare de popor: „Respingem cu fermitate orice speculație cu privire la posibila alegere a președintelui țării de Parlament”.

Socialiștii au menționat că anul 2019 a fost „foarte bun” pentru formațiunea condusă de Zinaida Greceanîi.

„Anul 2019 a devenit un an istoric atât pentru R. Moldova, cât și pentru PSRM. În acest an, țara noastră a fost eliberată de regimul criminal oligarhic al lui Vladimir Plahotniuc. Președintele Igor Dodon și PSRM au jucat un rol important în demontarea acestui regim. În 2019, PSRM a obținut rezultate impresionante în cadrul alegerilor parlamentare și locale generale. În 2019, pentru prima dată, un candidat dintr-un partid de centru-stânga a obținut o victorie decisivă la alegerile pentru funcția de primar general al capitalei”, se laudă socialiștii.

Aceștia au enumerat și prioritățile formațiunii pentru anul viitor, însă nici spun niciun cuvânt despre implementarea Acordului de Asociere cu UE.

„Consiliul Republican al PSRM își reiterează angajamentul față de principiile fundamentale ale Partidului Socialiștilor: independența și neutralitatea R. Moldova; afirmarea identității moldovenești și crearea unei societăți multietnice; adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor străine vorbite pe teritoriul R. Moldova; soluționarea pașnică a conflictului transnistrean și reunificarea țării; adoptarea Pachetului de legi privind statutul Autonomiei Găgăuze în forma în care a fost prezentat de Grupul de lucru comun al Parlamentului și de Adunarea Populară a UTA Găgăuzia; păstrarea calității de membru a R. Moldova în CSI și intensificarea cooperării cu țările CSI în cadrul Zonei de Liber Schimb a Comunității Statelor Independente; dezvoltare economică și justiție socială; apărarea credinței ortodoxe și valorilor tradiționale”, se mai arată în declarația Consiliului Republican al PSRM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md