Linkuri accesibilitate

Fostul lider militar al Pakistanului, generalul Pervez Musharaf a fost condamnat la moarte


Pervez Musharraf, în aprilie 2013
Pervez Musharraf, în aprilie 2013

Un tribunal din Islamabad l-a condamnat la moarte pe fostul lider militar al Pakistanului, generalul Pervez Musharraf, pentru trădare, pentru că acum 12 ani a suspendat Constituția țării. Musharraf a fost premier între 1999 și 2008 și este primul militar care este judecat în Pakistan pentru suspendarea Constituției acum 12 ani. Musharraf trăiește în exil la Dubai, în miratele Arabe Unite. Armata pakistaneza a deplâns, într-un comunicat, decizia tribunalului, spunând că generalul a „servit patria timp de 40 de ani, a luptat în războaie de apărare a țării și nu a fost un trădător”.

Decizia tribunalului a fost salutată de Amnesty International, care consideră că este un pas înainte, în a vedea că Pakistanul a depășit „istoria de impunitate a unor generali atotputernici”.

Musharraf consideră cazul motivat politic și a refuzat să apară în fața tribunalului. Între Emiratele Arabe Unite și Pakistan nu există acorduri de extrădare.

Guvernul premierului Imran Khan a anunțat că va studia decizia tribunalului, după ce va fi publicată, și își va spune abia apoi opinia despre caz.

XS
SM
MD
LG