Guvernul Franței îşi reafirmă hotărârea de a pune în practică reforma pensiilor

franta prosteste

Premierul francez Edouard Philippe şi-a exprimat marţi „hotărârea totală” de a pune în practică contestata reformă a sistemului de pensii, aflată la originea unei greve în sectorul transporturilor, ce durează din 5 decembrie, transmit AFP, Reuters şi dpa.

„Hotărârea mea, cea a guvernului, cea a întregii majorităţi este totală”, a spus şeful guvernului francez în faţa deputaţilor, apărând „crearea unui regim universal” al pensiilor, pe puncte, pentru a înlocui cele 42 de regimuri actuale.

„Opoziţia democratică şi a sindicatelor faţă de proiectul nostru este perfect justificată. Dar noi am spus clar care este proiectul nostru şi guvernul meu este total hotărât să reformeze sistemul de pensii şi să echilibreze bugetul acestui sistem”, a adăugat Edouard Philippe.

El a subliniat că este decis să asigure durabilitatea financiară a noului sistem de pensii, chiar dacă planurile de majorare a vârstei minime de pensionare au adus în stradă pentru prima dată sindicalişti moderaţi alături de cei mai radicali.

Zeci de mii de persoane manifestau marţi contra acestei reforme în mai multe oraşe din Franţa, pentru a 13-a zi consecutiv de la începutul grevei. De această dată, toate sindicatele au lansat apeluri la manifestaţii, inclusiv organizaţii reformiste precum CFDT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente