/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Un tânăr din Găgăuzia, condamnat la 16 ani de închisoare. A traficat o adolescentă din Hâncești, pentru a se prostitua în Turcia

missing
17 decembrie 2019, ora 09:54

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia  a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Inculpatul a traficat o adolescentă din Hâncești, pentru a se prostitua în Turcia.

Bărbatul a făcut cunoștință cu minora prin intermediul unei rețele sociale, în anul 2015. Pe atunci victima avea 17 ani. Fata i-a spus că este dintr-o familie social-vulnerabilă.

Adolescenta lucra în calitate de bucătar într-un club din capitală, iar din salariul de 2 400 lei nu-și putea ajuta familia. Astfel, bărbatul i-ar fi propus să plece în Turcia să lucreze dansatoare. Acesta i-a promis un salariu de 800$-1000$ lunar în calitate de dansatoare, în Turcia.

Ajunsă acolo, după perfectarea pașaportului de către amicul inculpatului, fata a fost impusă să presteze servicii sexuale. Din banii promiși, adolescenta a primit mai puțin de jumătate, iar când refuza să se prostitueze, era bătută și amenințată cu moartea. Astfel, timp de 11 luni, aceasta a prestat servicii în două orașe din Turcia, la mai mulți „angajatori.”

După ce victima a revenit în Moldova, l-a denunțat autorităților pe tânărul care a traficat-o, iar bărbatul a sunat-o pe mama fetei și a amenințat-o cu moartea.

Pentru fapta comisă, bărbatul a fost condamnat la 16 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis. El a fost privat de dreptul de a ocupa funcții ori a exercita activități legate de protejarea drepturilor și intereselor copiilor, pe un termen de cinic ani.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, învinuitul mai este cercetat într-un alt dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram