Actualitate

Chitaristul John Frusciante va reveni la Red Hot Chili Peppers

Formaţia rock a anunţat duminică, printr-un mesaj publicat pe Instagram, că se desparte de Klinghoffer, care a făcut parte din trupă în ultimul deceniu. În această perioadă, el a înregistrat două albume cu RHCP – „I’m with You” (2011) şi „The Getaway” (2016).

„Josh este un muzician minunat, pe care îl respectăm şi îl iubim. Suntem recunoscători pentru timpul petrecut cu el şi pentru nenumăratele cadouri împărtăşite”, se arată în mesajul în care este anunţată revenirea lui Frusciante.

John Frusciante s-a alăturat trupei după moartea chitaristului Hillel Slovak, care a făcut parte din formula originală a grupului. El a cântat cu RHCP între 1988 şi 1992, apoi între 1998 şi 2009. Frusciante a lucrat cu trupa la albume ca „Blood Sugar Sex Magic” (1991) şi „Californication” (1999).

Solo, Frusciante a lansat 14 albume de studio şi a colaborat cu numeroşi artişti, între care Mars Volta.

Grupul rock Red Hot Chili Peppers a fost înfiinţat la Los Angeles în 1983. Stilul muzical al trupei californiene combină în principal elemente de rock şi funk, cu influenţe punk, metal şi rap. Grupul a câştigat şapte premii Grammy şi a lansat 11 albume de studio, care au fost vândute în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Din palmares fac parte, între altele, şase premii Grammy, trei Brit Awards şi patru American Music Awards.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *