(video) Un camion marfar cu sistem de pilotare automatizată a făcut prima călătorie interstatală comercială din istorie

Transportul comercial este considerat a fi cel care are cea mai mare perspectivă de aplicare iniţială a sistemelor automatizate de conducere.

Un mic startup din Silicon Valley a demonstrat asta, anunţând că finalizat cu succes prima călătorie comercială din istorie, cu un camion cu sistem autonom de conducere de nivel 4, transportând marfă pe o distanţă de puţin peste 4.500 kilometri!

Foto: autoblog.md

Printre liderii din cursa pentru crearea unui camion autonom se numără Tesla cu noul Semi, Nikola TRE, etc. Dar, în timp ce alte companii încă sunt la etapa de testare a sistemelor necesare, proaspăta companie Plus.ai din Cupertino şi-a pus deja ideile în practică, călătorind de la Tulare, California, până la Quakertown, Pennsylvania, aproape de la un capăt la celălalt al SUA în mai puțin de trei zile, ceea ce constituie un record!

Se menţionează că la bordul mașinii, pe toată distanţa călătoriei, se afla un om care era gata în orice moment să preia controlul camionului, precum și un inginer de securitate care monitoriza toate operaţiunile sistemului. Află mai multe detalii interesante din articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub