(video) Mihai Popșoi: Raportul final privind „puciul anticonstituțional” va fi prezentat de PSRM

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a declarat în cadrul unei conferințe de presă că PSRM-ul va prezenta raportul final privind „puciul anticonstituțional” al Partidului Democrat din iunie, având în vedere faptul că socialiștii i-au întors la guvernare pe cei asupra cărora s-a creat o comisie de anchetă privind evenimentele din iunie curent, iar prin această acțiune, Partidul Socialiștilor trebuie să prezinte raportul final pe acest subiect, dacă nu se vor răzgândi.

Foto: UNIMEDIA

Mihai Popșoi: „I-am chemat pe cei din PD să explice care au fost acțiunile și inacțiunile lor în acea săptămână de foc și nu au venit, nici foștii membri ai Curții Constituționale nu au dispus să vină. Le ofer ocazia colegilor PSRM să finalizeze raportul, or, trebuie să-l reia de la început. Am siguranța că vom munci mai departe, dar prezentarea raportului îi va reveni PSRM-ului. Raportul Comisiei privind așa-zisul puci din iunie se face acum asupra celor care se află la guvernare. Colegii socialiști i-au adus la guvernare pe cei din PD, de aceea raportul final îi revine PSRM-ului pe acest subiect. Dacă ei nu-l vor prezenta, noi vom veni cu acest raport de alternativă, care va prezenta ceea ce a investigat până acum Comisia pe care am condus-o”.

Totodată, Popșoi a precizat că în urma opiniei Comisiei de la Veneția, foștii judecători ai CC sunt pasibili de răspundere penală.


Pub