România. Dosarul Colectiv: Patronii clubului de noapte, un fost primar, patroana firmei de artificii, doi pirotehniști și doi pompieri, condamnați la ani grei de închisoare

Tribunalul Bucureşti a emis astăzi o serie de sentințe în dosarul Colectiv, deschis în urma incendiului dintr-un club de noapte, în urma căruia au decedat 64 de persoane, iar 146 au fost rănite, scrie Agerpres.

Foto: Romania Insider

Cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost condamnați la câte 11 ani şi 8 luni închisoare.

Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Fostul primar al Sectorului 4 din București, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Daniela Niţă - patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

În acelaşi dosar, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare.

De asemenea, Cristian Niţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi astăzi de Tribunalul Bucureşti, la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare

Deciziile tribunalului nu sunt definitive.


Pub