Percheziții la Glorinal: Compania ar fi prejudiciat cu 15 milioane de lei oamenii care până azi nu și-au primit apartamentele

Angajații Procuraturii Centru au descins astăzi, 16 decembrie, cu percheziții în 12 locații - la domiciliile și automobilele factorilor de decizie, dar și la sediul companiei Glorinal, într-un dosar de escrocherie.

Foto: Glorinal

Perchezițiile au fost efectuate în legătură cu investigarea infracțiunilor de escrocherie și abuz de serviciu, comise de factori de decizie ale companiei de construcții care se află în proces de insolvabilitate, atunci când nu au asigurat transmiterea în proprietatea clienților a apartamentelor și spațiilor comerciale în care aceștia au investit bani, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

În rezultatul perchezițiilor, procurorii au ridicat agende, înscrisuri și documente care vor fi supuse examinării. În același timp, au fost audiate patru persoane – factoPerri de decizie ai companiei.

Dacă vor fi găsite vinovate pentru fapta de escrocherie, persoanele vizate riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani; iar pentru abuz de serviciu, aceștia ar fi pasibili de pedeapsa sub formă de amendă în mărime de până la 117.500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Acțiunile de urmărire penală au fost pornite la sesizarea părților vătămate. Per total, prejudiciile preliminare cifrează suma de peste 15 milioane lei.

O parte din acțiunile de urmărire penală au avut loc sub conducerea procurorilor, de comun cu Inspectoratul de Poliție Centru al capitalei.


Pub