(video) Premieră: Noul prototip KAMAZ Continent sau cum va arăta camionul rusesc al viitorului

Colaborarea începută acum câţiva ani dintre KAMAZ şi Daimler, în vederea producţiei de cabine pentru camioane şi împrumutul altor tehnologii, pentru care germanii deţin 15% din acţiunile companiei ruseşti, începe treptat să aducă roade.

Acum câteva ore, în ziua de 13 decembrie 2019, când KAMAZ a împlinit 50 de ani de la fondare, oficialilor şi jurnaliştilor ruşi le-a fost prezentat prototipul camionului viitorului Made in Russia – KAMAZ-54907 Continent – sau cum mai este numit Project 2020.

Foto: autoblog.md

Spre atenţia publicului s-a prezentat un prototip funcţional care combină atât soluții inovatoare europene, cât și cele care au fost arătate în 2017 pe macheta „cabina viitorului” a celor de la KAMAZ. La baza acestuia se află capul tractor din seria K5, vânzările căruia ar trebui să înceapă în curând, doar că are o nouă înfăţişare, un pachet aerodinamic şi elemente/dotări stilistice/funcţionale similare, care se găsesc pe unele vehicule din occident.

Farurile adaptive şi stopurile, emblema frontală, dar şi liniile componente, sunt realizate pe bază de LED-uri şi conţin indicatoare dinamice de direcţie. Află mai multe şi vezi cât de uimitor arată la interior, pe AutoBlog.MD


Pub