Neozeelandezii s-au recules în memoria celor 16 victime ale erupției vulcanice
Externe 16 decembrie 2019, 18:10 | 999

Locuitorii Noii Zeelande au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor erupţiei vulcanice de acum o săptămână de pe Insula Albă. Numărul morților a ajuns la 16, iar echipele de intervenție caută în continuare două corpuri neînsuflețite. 26 de oameni rămân internați în spital, iar 10 dintre ei sunt în stare gravă.

Pentru un minut, o liniște apăsătoare s-a instalat în Noua Zeelandă, o națiune greu încercată anul acesta. Prim-ministrul Jacinda Ardern, alături de membrii cabinetului său, s-au recules în clădirea Parlamentului din Wellington. La fel au făcut și localnicii, dar și turiștii, care au vrut să le aducă un omagiu celor care au murit în urma erupției vulcanului de pe Insula Albă.

Până în prezent, bilanțul tragediei indică 16 morți, 10 dintre ei fiind cetățeni australieni, iar cel mai tânăr avea doar 13 ani. Două persoane sunt considerate încă dispărute. Corpurile neînsuflețite sunt căutate în apele din jurul insulei. 26 de oameni rămân internați în spitale din Noua Zeelandă şi Australia, 10 fiind în stare critică. Ei au suferit răni grave, provocate de arsuri. Operațiunile echipelor de intervenție se desfășoară în condiții extrem de dificile, din cauza riscului producerii unei noi erupții. Din acest motiv, premierul a ținut să se întâlnească personal cu salvatorii.

Vulcanul de pe Insula Albă, o destinaţie turistică populară, a erupt lunea trecută, aruncând cenuşă, fum şi gaze. În momentul erupției, în apropiere se aflau 47 de oameni din Australia, Statele Unite, Germania, China, Marea Britanie şi Malaezia. 

Opinia ta contează. Comentează!