Peste 100 de copii din mai multe localități au plantat brazi în Dendrariul din Chișinău
Social 16 decembrie 2019, 22:19 | 1411

Au o pasiune comună, muzica, iar astăzi și-au unit eforturile și pentru a sădi copaci. Este vorba despre copiii care fac parte din corul „La La Play Voices”. Ei au plantat 30 de brazi în parcul „Dendrariu” din Chișinău. Totul pentru a reduce nivelul de poluare, dar și pentru a marca 30 de ani de la semnarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului.

Copiii care fac parte din proiectul de incluziune socială prin muzică „La La Play Voices” au venit din mai multe localități ale Republicii Moldova pentru a se pregăti de concert, a face cunoștință, dar și pentru a contribui la reducerea nivelului de poluare a aerului.

Acțiunea de astăzi este prima de acest gen și vine să transmită un mesaj despre stilul de viață care protejează mediul ambiant, spune ambasadoarea Suediei la Chișinău, Anna Lyberg.

Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că aproximativ două miliarde de copii trăiesc în zonele în care nivelul poluării aerului depășește normele admise. Iar în fiecare an, peste jumătate de milion de copii sub vârsta de cinci ani mor din cauze legate de poluarea aerului. Seceta, inundațiile, înghețurile și furtunile sunt frecvente și în Republica Moldova în ultimii ani, iar ninsorile din aprilie 2017 au demonstrat încă o dată cât de vulnerabilă este țara noastră la schimbările climatice. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie