00:29:44 24.04.2024
Stiri

Popșoi spune că a apelat la un TRUC, atunci când și-a dat DEMISIA din funcția de președinte al Comisiei de anchetă privind „tentativa de uzurpare a puterii în stat”: „Responsabilitatea le va reveni colegilor din PSRM”

Politică 16.12.2019 12:21 Vizualizări2288 Autor: Ziarul National
Popșoi spune că a apelat la un TRUC, atunci când și-a dat DEMISIA din funcția de președinte al Comisiei de anchetă privind „tentativa de uzurpare a puterii în stat”: „Responsabilitatea le va reveni colegilor din PSRM” Captură privesc.eu


Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, crede că demisia sa din funcția de președinte al Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale este justificată, mai ales în contextul în care PSRM ar guverna împreună cu democrații, cei care până nu demult erau investigați pentru ilegalitățile comise între 7 și 14 iunie curent.

„Raportul meu este practic finalizat și urma să-l prezint colegilor pentru dezbateri și aprobare. Între timp, au intervenit schimbări: cei pe care noi îi investigam pentru uzurparea puterii în stat au ajuns la putere. Noi i-am invitat pe deputații PD să vină și să depună mărturii la Comisia de anchetă, însă au refuzat. Nici foștii membri ai Curții Constituționale nu au dorit să vină”, a declarat astăzi Popșoi, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: DOC // Comisia pentru elucidarea tentativei de puci anticonstituțional întreprinsă de PD prin intermediul CC și al Procuraturii Generale, BOICOTATĂ de foștii judecători Poalelungi, Gurin, Apolschi, Zaporojan, Băieșu și Reșetnicov

Acesta spune că ar vrea să-i pună într-o situație jenantă pe socialiști, care trebuie să vină cu un raport privind cele întâmplate în acea „săptămână de foc” pentru R. Moldova: „Eu am hotărât, la sugestia unor cetățeni, să-i pun în situație pe colegii socialiști. Le ofer ocazia colegilor PSRM să finalizeze raportul, or trebuie să-l reia de la început. Poate ei au mai mare noroc și la Comisie se vor prezenta deputații PD și foștii membri ai CC”.

Citește și: Tensiuni în Blocul „ACUM”. Popșoi este DESFIINȚAT de un coleg, după ce și-a dat demisia: „După o asemenea atitudine…De ce s-ar mai aștepta cineva ca procuratura să se ridice la niște așteptări și să aibă curajul să ancheteze dosare serioase”

Popșoi a mai adăugat că reprezentanții PSRM din Comisia de anchetă au front de lucru, mai ales în contextul răspunsului primit săptămâna trecută de la Comisia de la Veneția: „În acel răspuns se spune că judecătorii CC devin pasibili de răspundere penală pentru deciziile lor, în cazuri excepționale. Ce s-a întâmplat atunci a fost ceva excepțional. Totuși, cel mai important e ca organele de drept să-și facă treaba”.

Raportul Comisiei privind așa-zisul puci din iunie se face acum asupra celor care se află la guvernare. „Colegii socialiști i-au adus la guvernare pe cei din PD, de aceea raportul final îi revine PSRM-ului. Dacă ei nu-l vor prezenta, noi vom veni cu acest raport de alternativă, care va prezenta ceea ce a investigat până acum Comisia pe care am condus-o”, a conchis Popșoi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md