Renato Usatîi despre eliminarea corupției: Funcționarii moldoveni au nevoie de un conducător, care pe lângă Constituție să aibă pe masă și Codul Penal al Moldovei, dar schimbat serios

by D M
Distribuiti mai departe...

“Funcționarii moldoveni au nevoie de un conducător, care pe lângă Constituție, de care periodic toți au încercat să-și bată joc, să țină pe masă și Codul Penal al Moldovei, dar schimbat serios”, a spus primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi într-un interviu pentru postul de televiziune BTV, cu referire la corupția infiltrată în toate domeniile de activitate.

“Oamenilor trebuie să li se ofere salarii decente, dar ei trebuie să înțeleagă că având lefuri bune, pedeapsa pentru mită va începe de la 20 de ani. În acest caz o să vedeți că problemele legate de mită, corupție, și altele, care apar tot din cauza corupției, vor dispărea rapid”, a conchis Renato Usatîi.

“Am citit datele unui raport care arată că 80% din angajații moldoveni, numiți corupți, sunt nevoiți să ia mită. Da, mai sunt și ceilalți 20% care au de toate, dar nu se pot sătura, însă din acești 80 la sută fac parte și acele dădace care sunt nevoite să fure de la grădiniță un kilogram de carne, să-l vândă, pentru că și ele au acasă copii flămânzi pe care trebuie să-i hrănească. Cu astfel de salarii, Guvernul singur se face inițiatorul actelor de corupție”, a adăugat Renato Usatîi. 

În completare, primarul Capitalei de Nord a adăugat că, acum, pentru el este important să facă autoritățile centrale să înțeleagă că din cauza remunerării proaste, orașele nu doar că nu se dezvoltă, ci mai grav, vor degrada. 

Întrebat cum reușește cu astfel de lefuri să mențină pentru Primăria Bălți, deja al treilea an, statutul de cea mai transparentă din țară, edilul a declarat că acest lucru se datorează oamenilor, care muncesc cu mult entuziasm. El a subliniat însă că rezultatele ar fi și mai frumoase la Bălți și în toată țara dacă funcționarii ar fi remunerați pe măsură, cu minimum 7000 de lei lunar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...