60 de studenți de la UTM au concurat în cadrul competiției „Gestiunea bazelor de date”

SD7_1435-1030×685

60 de studenți din cadrul Departamentului Ingineria Software şi Automatică, specialitățile „Tehnologia Informației”, „Ingineria Software”, „Securitatea informațională”, anii II-III, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, de la UTM, au participat la cea de-a II-a ediţie a concursului „Gestiunea Bazelor de Date”, constituind 20 de echipe.

Participanții la concurs urmau să întrunească mai multe condiții, și anume: o prezență bună la lecții pe parcursul semestrului, să fi susținut toate lucrările de laborator la disciplina „Baze de date” și ambele testări, cunoștințele dobândite pe parcursul studierii disciplinei „Baze de date” dezvoltându-le abilitățile de analiză, proiectare și gestiune a bazelor de date. Totodată, studenții au demonstrat că știu să lucreze în echipe, să formuleze și să repartizeze sarcini și să gestioneze eficient timpul, transmite site-ul UTM.

Scopul concursului a fost de a evidenția nivelul şi importanța domeniului de gestiune și analiză a bazelor de date, identificarea creativității tehnice a studenților în proiectarea bazelor de date, stabilirea a noi relații de colaborare dintre companii, profesori și studenți în scopul asigurării unui transfer eficient de cunoștințe și experiență practică privind gestiunea bazelor de date.

În final, locurile I-III ale concursului au fost cucerite de către șapte echipe. Pentru efortul depus, echipele învingătoare au fost răsplătite cu diplome de excelență, premii bănești din partea sponsorului MAIB și tricouri cu logoul Universității Tehnice a Moldovei din partea sponsorului UTM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente