„Salvăm ce nu purtăm”. Grupul de pe Facebook care-ți permite să vinzi sau să cumperi haine de calitate

79821126_10214517686528880_4847154027017797632_o

„Nu am purtat-o demult, dar nu se știe niciodată, poate încă o să mai port”. De câte ori ați gândit astfel în privința unei haine care stă demult uitată în garderoba voastră? Lia Popescu este o tânără care a hotărât să creeze un grup pe Facebook, unde moldovenii pot vinde sau cumpăra haine de calitate.

„Este adevărat că moda este schimbătoare și stilurile se mai întorc, dar este și mai adevărat că, dacă un pulover sau o geacă pe care o avem în garderobă nu a văzut lumina din 2000, poate este cazul să o dăm cuiva care ar putea să o aprecieze și să o valorifice mai mult decât noi”, își explică motivația de crea grupul Lia.

Prin inițierea acestui grup, Lia își propune o nouă abordare a modei, în mod sustenabil: „Reciclarea hainelor folosite este noua tendință care ajută planeta, dar și portofelul, recuperând niște bănuiți din investiția făcută.”

Făcând o analiză a grupurilor de pe Facebook, Lia a ajuns la concluzia că deși avem grupuri destinate moldovenilor, acolo unde ei fac schimb de haine, în cea mai mare parte hainele sunt de o calitate joasă. În acest grup, Lia își propune să adune o comunitate care apreciază lucrurile de calitate și care pot face un lucru bun pentru mediu.

Dacă ai haine bune, dar nu le porți, atunci ești binevenit în grup. Pe de altă parte, dacă ești în căutarea hainelor bune, dar la un preț decent, de asemenea poți adera la grup.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente