/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Dodon argumentează bugetul de 35 de milioane de lei pentru Președinție și spune că nu poate fi tăiat

missing
16 decembrie 2019, ora 09:57

După ce deputații Blocului ACUM au înaintat amendamente la Legea bugetului pentru 2020, cerând reducerea cheltuielilor pentru activitatea Președinției, șeful statului declară că acest lucru este imposibil, deoarece costă mult întreținerea clădirii renovate a Președinției.

Deputații ACUM consideră că se poate reveni la bugetul anului 2016, când Președinției i-au fost alocate 17 milioane de lei, jumătate din suma preconizată pentru anul viitor – 35,3 milioane de lei.

„Este vorba despre trecerea în sediul nou și cheltuieli suplimentare pentru întreținerea clădirii care anterior nu erau sau erau pentru alte instituții. La întreținerea angajaților sau președintelui creșteri nu avem”, a motivat Igor Dodon.

Amintim că deputații Platformei DA propun ca 18 milioane de lei din banii prevăzuți pentru Președinție în bugetul pentru anul viitor să fie redirecționați către Fondul de susținere a populației, care are alocații de 86 de milioane de lei în 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram