‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFii mai bun de Crăciun! Cunoaște povestea familiei Morosan care crește 6 copii

Fii mai bun de Crăciun! Cunoaște povestea familiei Morosan care crește 6 copii

‹ adv ›
‹ adv ›

Cele mai frumoase daruri sunt darurile pe care le faci tu! Cu acest îndemn venim și noi în ajunul sărbătorilor de iarnă și în contextul marcării a 7 ani de activitate a portalului Agrobiznes. Vă invităm să-i cunoașteți pe cei șase copii ai familiei Morosan, care cred că Moș Crăciun există, și neapărat o să treacă și pe la ei.

Familia Inei s-a mutat în orașul Cricova acum 2 ani pentru că își doresc un viitor mai fericit pentru cei șase copii pe care îi cresc cu multă dragoste și răbdare. Cu părere de rău, soarta nu a fost atât de îngăduitoare cu ei și fiecare dintre cei doi soți au trăit o experiență nefericită, pentru ca să se întâlnească mai târziu și să formeze o familie pentru toți copiii.

I-am găsit printre forfota copiilor care își căutau de joacă, își numărau jucările și cu grijă se împărțeau între ei.

„Noi suntem originari din raionul Ocnița, dar ne-am mutat în orașul Cricova de aproape 2 ani. Închiriem acest apartament cu 2 odăi. Ne-am decis să venim aici deoarece ne era foarte greu acolo, casa unde locuiam era în stare avariată, nu aveam de lucru. Soțul a reușit să-și găsească un post de lucru și așa ne-am mutat cu toții încoace”.

Fiindcă sunt mulți, Ina nu are timp să se gândească la cum este să crești atâția copii frumoși.

„Chiar dacă suntem atât de mulți și fiecare dintre ei are nevoie de atenția și dragostea mea, încerc din răsputeri să-i ascult pe fiecare. Cei mai mari îmi sunt de ajutor, dar pentru noi cel mai important este ca ei să învețe bine, să-și dea străduința ca să acumuleze cât mai multe cunoștințe”.

‹ adv ›

Cea mai mică membră a familiei are doar o lună și se bucură de atenția tuturor celorlalți care nu refuză să o țină în brațe, să o mângâie și să-i îngâne un cântec de leagăn.

„Cea mai mare fetiță, Andreea, are 13 ani, după care Eva de 12 ani, căreia îi place mult muzica și  merge la Școala de arte, studiază vioara. Ne mândrim și ne bucurăm de fiecare dintre ei, dar Eva ne bucură în mod deosebit prin reușitele pe care le are la studii. Mergea la Școala de arte și atunci când locuiam în Ocnița, dar era foarte departe și ne descurcam mai greu. Emilian, flăcăul de 10 ani, apoi urmează Lina de 5 anișori, Bogdan de 3 ani și Tavita”.

Cei mai mici nu merg la grădiniță din cauza că nu au fost vaccinați, dar ne-a spus Ina că va face tot posibilul ca să-i încadreze în instituția preșcolară.

„Cel mai mult ne-am dori să avem o locuință a noastră, pentru că aici suntem cu chirie și nu prea avem spațiu, toate lucrurile stau împachetate ca să aibă unde să se joace copii mai mici și să-și pregătească temele cei mai mari”, a mai adăugat Ina.

‹ adv ›

Lunar achită 2000 de lei chiria și peste 2000 serviciile comunale. La un calcul simplu au nevoie de cel puțin 4 mii de lei lunar ca să se achite pentru trai. Soțul este angajat oficial și lucrează în construcții, respectiv toate cheltuielile stau în grija lui, pentru că Ina stă cu copii. După cum ne-a spus Ina nu primesc nici un ajutor din partea statului pentru că soțul este angajat oficial.

„Cel mai probabil Andreea va fi polițist, așa ca și bunelul, băieții sunt încă mici nu știm ce vor fi când o să crească. Ne descurcă pentru că copii sunt ascultători. Eu fac tot posibilul ca copiilor să nu le lipsească strictul necesar, dar suntem mulți și cheltuielile ne depășesc. Nu mă tem de lucru și pot să merg oriunde să muncesc, numai ca copii mei să aibă ce mânca”, ne-a spus Ion, soțul Inei.

În timp ce părinții își lăudau copii, Lina ne-a spus că ea crede în Moș Crăciun și îl așteaptă să vină, i-a scris și o scrisoare în care l-a rugat să-i aducă o păpușă mare cât ea și câteva suzete pentru surioara de doar o lună, iar Bogdan ar vrea o mașină. Și-ar dori și o măsuță pentru ca să aibă unde să-și facă temele.

Sunt doar câteva dintre necesitățile acestei familii, dar ar fi bucuroși de orice ajutor pentru că sunt mulți, iar noi ne-am propus să-i ajutăm și vă îndemnăm pe fiecare să contribuți cu cât este posibil pentru ca acești 6 copii să creadă în continuare că Moș Crăciun există.

Campania de strângere de fonduri va dura o săptămână. În acest timp vom încerca să ajungem la inimile cât mai multor oameni buni. Cei care doresc să doneze online o pot face mai jos la finalul articolului sau direct pe GoFundMe. Agrobiznes va dona inclusiv și banii adunați în decursul anului din postarea anunțurilor comerciale în cadrul comunităților de Viber. Cei care au posibilitatea să întindă o mână de ajutor prin alte metode ne pot contacta la acest număr de telefon: 069800049 sau să ne scrie pe adresa [email protected].

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii