‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducători de fructe: Există perspective reale de a exporta cantități mari în Germania

Producători de fructe: Există perspective reale de a exporta cantități mari în Germania

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producătorii moldoveni de fructe sunt interesați să extindă exportul de fructe în rețelele comerciale din Germania, după ce au discutat cerințele consumatorilor germani în cadrul unei misiuni de afaceri la Greenyard, unul dintre cei mai mari furnizori de fructe și legume din lume, organizată de Asociația Moldova Fruct și Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Managerul companiei Fani SRL, Ștefan Bîtlan a comunicat că, a fost în misiunea de afacere la invitația Greenyard, și și-a dorit să stabilească contacte pentru a-și extinde piața de desfacere pentru fructe.

„Am făcut alături de Greenyard o totalizare și o analiză a livrărilor pe care le-am realizat în anul 2019, ne-am familiarizat cu cerințele și preferințele consumatorului din Germania, am făcut un schimb de experiență cu furnizori de fructe proaspete și procesate din Macedonia și Serbia”, a spus Ștefan Bîtlan.

Producătorii au menționat că, există perspective reale de a livra cantități mari de fructe cu ajutorul Greenyard, pentru aceasta însă este necesar să se respecte cerințele de calitate și ambalare a fructelor (gramaj, mărimea paletelor și cutiilor).

„Suntem siguri că vom face livrări în 2020, dar trebuie să vedem cum va fi sezonul agricol să să muncim la asigurarea calității recoltei, dar și să urmărim tendințele din alte țări balcanice pentru a ne ajusta propriile strategii de producere și comerciale”, a mai spus Ștefan Bîtlan.

În anul 2019, membrii Asociației Moldova Fruct au livrat în Germania, prin intermediul Greenyard, câte 40 de tone de prune. Prunele au fost comercializate în rețelele de supermarket Rewe și Aldi din Germania.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›