image
Sursa foto: EPA

Nouă persoane au fost arestate după cutremurul din Albania: Sunt acuzați de omor și abuz de putere

Procurorii albanezi au emis 17 mandate de arestare, pe numele unor persoane acuzate de omor și abuz de putere, în urma cutremurului de 6,4 pe scara Richter, ce a avut loc în Albania, pe 26 noiembrie 2019 și care a produs 51 de victime.

Nouă dintre persoanele puse sub acuzare au fost arestate, sâmbătă, iar ceilalți opt suspecți sunt încă căutați. Conform anunțului făcut de poliție, unii au fugit din țară după cutremur.

Conform BBC, doi dintre cei arestați sub acuzația de omor au deținut hoteluri care s-au prăbușit în orașul Durres, una dintre zonele cele mai afectate.

Ambele hoteluri au fost construite ilegal, iar unul dintre ele a fost, de asemenea, legalizat fără a avea acte în regulă, a spus poliția. Al treilea arestat este managerul unui hotel destinat vacanțelor polițiștilor, în care un înalt ofițer de poliție a fost omorât sub dărâmături.

În cei 30 de ani care au trecut de la căderea comunismului, mulți dintre albanezi s-au mutat la orașe, acolo unde construcția de locuințe s-a făcut, de multe ori, fără autorizație. Mai apoi, aceste clădiri au intrat în legalitate. În urma cutremurului din 26 noiembrie, peste 14.000 de clădiri au fost deteriorate, iar inginerii au stabilit care sunt sigure din punct de vedere structural, relatează agenția de știri AP. Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 a produs pagube însemnate și 51 de morți.

Cutremurul, cel mai puternic care a lovit țara în decenii, a izbit în primele ore ale dimineții pe 26 noiembrie, în timp ce majoritatea oamenilor dormeau. Peste 14.000 de persoane au rămas fără adăpost. Libertatea a avut o echipă de jurnaliști în cele mai afectate zone din Albania. Citește un material despre experiența pompierilor și momentele teribile pe care le-au trăit muncind să scoată victimele de sub dărâmături.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: