Rețeta săptămânii: ruladă Wellington din carne de vită

PE SCURT

Îți place Jamie Oliver, bucătarul englez care a devenit faimos după ce a demonstrat întregii lumi cât de ușor și frumos este să gătești? Atunci, să știi că noi avem cartea lui „Ministrul hranei sănătoase”, în care ne arată că oricine poate învăța să gătească în 24 de ore.

În acest weekend am ales să povestim cum se face o ruladă Wellington din carne de vită, care vă va lăsa gura apă.

PE LUNG

Pentru început trebuie să ne adunăm toate ingredientele de care vom avea nevoie. Pentru 4-6 porții de ruladă ne trebuie o ceapă, un morcov, o țelină, un cartof, 2 căței de usturoi, 2 ciuperci mari, ulei de măsline, puțin rozmarin, o mână de mazăre congelată, un ou, 500g de carne tocată de vită și 500g de aluat, ținut la rece.

Încălziți cuptorul în prealabil la 180 de grade. Între timp, curățați legumele și ciupercile și tăiați în cuburi. Răzuiți fin usturoiul. Puneți toate legumele într-o tigaie mare la foc mic, cu 2-3 linguri de ulei de măsline și adăugați rozmarinul. Lăsați-le pe foc până când se înmoaie și se colorează ușor. Adăugați mazărea congelată și mai lăsați tigaia un minut pe foc. Puneți amestecul de legume într-un vas mare, ca să se răcească. Spargeți oul într-o cană și bateți-l. Adăugați carnea tocată în vas cu mai multă sare și piper și jumătate din oul bătut. Cu mâinile curate, frământați și amestecați bine.

Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și pe făcăleț ca aluatul să nu se lipească de el și întindeți-l bine. Puneți carnea într-un colț și rulați aluatul, ca să obțineți un fel de salam lung. Ungeți cu pensula marginile foilor de aluat cu oul bătut. Rulați carnea în foaie până este complet acoperită. Presați capetele unul peste altul. Tapetați cu făină o tavă de copt și puneți rulada Welington în ea. Ungeți-o peste tot cu restul de ou bătut. Puneți-o în cuptorul încălzit în prealabil și lăsați-o să se coacă timp de o oră sau până când devine aurie.

Rulada Wellington se potrivește de minune cu verdețuri ușor înăbușite sau fierte, cu varză călită în puțin unt sau cu piure de cartofi.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.